DARÜŞŞAFAKA BURSA LİSESİ

Darüşşafaka Projesi

Darüşşafaka 2 . adım

5-6 yıl önce o zamanki DARÜŞŞAFAKA BaÅŸkanı Sn. Zekeriya Yıldırım üyesi olduÄŸum Bursa Rotary Kulubüne gelerek DARÜŞŞAFAKA’yı tanıtmıştı. Ziyaret ederek yakından tanıdığımda DARÜŞŞFAKA’nın 153 yıl önce Osmanlı zamanında kurulup bugüne kadar nasıl mükemmel olarak geliÅŸip babasız ve/veya anasız ama çok yetenekli ama muhtaç çocukları, bu yıllarda 30-35000 çocuk arasından seçilen en yetenekli 130 çocuÄŸu orta öğretimden itibaren yatılı olarak alıp, onlara Dünya’daki en iyi lise öğretimlerinden birini vererek mezun edip üniversiteyi bitirinceye kadar burslarla desteklediÄŸini öğrendim.

DARÜŞŞAFAKA’nın Osmanlı döneminde Sadrazamlar, Cumhuriyet döneminde de BaÅŸbakanlar fahri baÅŸkanlarıydılar. Cumhuriyet döneminde o zamanın baÅŸbakanı Sn.Tayip ErdoÄŸan ilk defa bir baÅŸbakan olarak bir yönetim toplantısına katılıp, neden sadece 150 yıldır sadece Ä°stanbul’dasınız? Neden diÄŸer ÅŸehirlere açılmıyorsunuz? sorusunu dile getirdiÄŸinde Darüşşafaka yönetimide bu alternatifler üzerinde düşünmeye baÅŸlamış. Ben de o yıllarda Bursa DARÜŞŞAFAKA LÄ°SESÄ° Proje LiderliÄŸine talip oldum.
Rahmetli Ali Muhittin Dinçsoy, 12000 m2’lik Bursa Yeni Stadyumu yanındaki arsasını bize bağışlamak istedi ancak iÅŸlemler tamamlanamadan vefat etti. Mirasçılarından bir kısmı da buna sıcak bakmayınca, ben de Emine Örnek Okulunun hemen altında 14300M2 arsamı DARÜŞŞAFAKA’ya bağışlıyarak, bayrağı düştüğü yerden kapıp koÅŸmaya baÅŸladım.

Bu projemizin imar planını tecrübeli şehir plancısı ağabeyimiz Sn.Turgut Yalkı Bila ücretsiz yapıyor. Sosyal sorumluluk projelerinden tanıdığımız değerli arkadaşım Y. Mimar Mithat Kırayoğlu mimari projesine talip, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sn. Recep Altepe projemize büyük destek veriyor, bu ayki imar komisyonuna bu projeyi yetiştirme gayretindeyiz..

Bu projemizin onaylanacağına inanıyorum. Onay bitince de Bursa’lı sanayicilerimizden bana ÅŸuan da bağış için söz veren birçok arkadaşımdan ve bağışçılardan oluÅŸturacağımız bağışları bu amaç için DARÜŞŞAFAKA hesaplarında toplayıp inÅŸaat faaliyetlerine giriÅŸeceÄŸiz.

Bu DARÜŞŞAFAKA çocukları Bursa’da yetiÅŸecekler, eminim ki birçoÄŸu da tahsillerinin bitiminde  Bursa’ya dönüp Bursa sanayisi için çalışmayı tercih edecekler .

Ä°nanıyorumki Bursa’lı  bağışçılar ihtiyacımızdan fazlasını bile yapacaklardır. 2.adım olarak da eÄŸer yeteri fonları oluÅŸturursak DARÜŞŞAFAKA REZÄ°DANS’larından bir tanesini de Bursa’da bu okula yürüyüş mesafesinde bir yerde gerçekleÅŸtirip yandaki resimde gördüğünüz ÅŸekilde Rezidansda kalan yaÅŸlılarla, DARÜŞŞAFAKA lisesinde okuyan kimsesiz çocuklarımız arasında karşılıklı ziyaretlerle oluÅŸturacağımız bir sevgi bağı kurulmasını gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bunun örnekleri ek’de  okunabileceÄŸi ÅŸekilde ABD’de Seatle kentinde ve Japonya’da baÅŸarıyla uygulanmakda.

YaÅŸlılar genellikle tecrübeli, bilgili, olgun ama genellikle yanlız, DARÜŞŞAFAKA’lı gençlerde  baÅŸarılı, kabiliyetli, genç ama genellikle onlarda  yanlız kiÅŸiler, her iki gurup da sevgiye muhtaç ve biribirlerine verecek çok ÅŸeyleri en başında da sevgileri var.

İşte bu düşüncelerle yola çıktım, birçok destekçim var Allah yolumuzu açık etsin.